مفهوم حقوق بشر، با همه كاستیهایی كه دارد سالهای متمادی است كه با بهرهگیری از اهرم رسانهها، مورد استفاده ی ابزاری برخی كشورهای جهان قرار گرفته است.
همه ساله اعلامیه ها و همایش های متعددی درباره حقوق بشر اعلام و برگزار می شود. با ارزیابی نتایج این همایش ها و روشی که سازمان ملل متحد در زمینه حقوق بشر در پیش گرفته است، با کمال تأسف باید گفت این کنفرانس ها و اعلامیه ها تاکنون بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته و تأثیر آنها در عمل، بسیار ناچیز یا در بسیاری از موارد خلاف آن بوده است؛ چه آنکه دولت های بزرگ و هم دستان آنها، با تجاوز به حریم دولت های کوچک و ملت های مستضعف جهان، سخنی باقی نمی گذارند.
تاريخ حقوق بشر در قاره هاي اروپا و امريكا فصلي تاريك در تاريخ تمدن بشر است. در طول دو قرن گذشته، كشورهاي استعماري غرب مانند انگليس، امريكا، هلند، اسپانيا، ايتاليا، آلمان، بلژيك و... هميشه از طريق اعمال سياست هاي استعماري و ظالمانه خود در رديف پايمال كنندگان حقوق بشر بوده اند.
در حالي كه كشورهاي غربي، خود را به عنوان مدعيان حقوق بشر در سطح جهان معرفي مي كنند شواهد متعددي وجود دارد كه نشان ميدهد چنين سياستهاي ضد حقوق بشري در برخي از همان كشورهاي غربي وجود دارد.
در جدیدترین گزارش از پرونده ۸۰ صفحه ای نقض حقوق بشر در انگلیس رونمایی شد.
احمد اسفندياري رئيس مركز حمايت از حقوق بشر در مراسم رونمايي از اين سند اظهار داشت: واژه حقوق بشر امروزه به عنوان ابزاري در دست دولتهاي استكباري براي فشار به دولتهاي مستقل قرار گرفته است.
رئیس مرکز جهانی حمایت از حقوق بشر، در ادامه گفت: طبق برنامهریزیهای انجام شده سالانه باید موارد نقض حقوق بشر سال میلادی قبل را ارائه دهیم که دو هفته پیش در همین دانشگاه گزارش دومین سند نقض حقوق بشر آمریکا در سال ۲۰۱۴ را منتشر کردیم ضمن اینکه گزارش اولین سند جامع نقض حقوق بشر در انگلستان مربوط به سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ جمعآوری شده و در ۸۰ صفحه امروز رونمایی خواهد شد.
اسفندياري با بيان اينكه اين گزارش، گوياي همه موارد نقض حقوق بشر انگلیس نيست، ادامه داد: موارد نقض حقوق بشر انگلیس خيلي فراتر از اين حرفهاست. زيرا اين كشور به عنوان استعمار پير در گذشته در موارد بسياري به نقض حقوق بشر پرداخته است و حتي بسياري از اقداماتي كه امروز توسط امريكا صورت ميگيرد، توسط اين دولت پايهگذاري شده است حتي مواردي در ايران وجود دارد كه در جريان جنگ جهاني دوم اقدامات اين كشور باعث صدمه خوردن بيش از ۹ ميليون نفر در جريان قحطي بود كه توسط اين كشورها و كشور انگلیس صورت گرفت.
رئيس مركز حمايت از حقوق بشر در ادامه با اشاره به برخي از آمارهاي موجود در اين گزارش گفت: طبق آمار و گزارش منابع رسمي انگلستان ۵۰ درصد متولدين سال ۲۰۱۴ انگلیس نامشروع بوده و هر هفته دو زن توسط همسرانشان در اين كشور كشته ميشوند و بر اساس همين گزارش بسياري از اين موارد بين سالهاي ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ تا ۶۰ درصد افزايش داشته است.
اسفندياري تأكيد كرد: پليس انگلیس نيز معتقد است تنها ۴۰ درصد از موارد نقض حقوق بشر به پليس اين كشور گزارش ميشود و بسياري از موارد به آنها گزارش نميشود.
گفتنی است بنا به گزارشات منتشر شده در سایت (LAW press) ، انگلیس بدترین آمارهای نقض حقوق بشر را در میان کشورهای اروپایی دارد و زنجیرهای از بدرفتاریها از نقض حقوق ملت ایرلند شمالی گرفته تا نقض حقوق زندانیان، پناهندگان، مهاجران، مسلمانان و حتی زنان و کودکان را در این کشور میتوان رصد و پیگیری کرد.
دوربین هایی که به نام حقوق بشر در جهان برافراشته شده، در برابر بسیاری از جنایت هایی که اتفاق می افتد، فرود می آید تا سیاسی کاری مدعیان حقوق بشر در استفاده از مفهوم حقوق بشر را نشان دهد.
جالب است بی بی سی به عنوان یک رسانه ی انگلیسی که دعوی بی طرفی هم دارد، گزارشات نقض حقوق بشر در کشورش را نه تنها نادیده می گیرد بلکه خود را در ارائه توصیه به دیگر کشور ها جهت رعایت حقوق بشر محق می داند.باید گفت بهتر است این رسانه و مقامات و دولتمردان این کشور، پیش از هرگونه توصیه ای به دیگر کشورهای دنیا، در گام نخست نظری به وضعیت حقوق بشر خود و میزان انطباق آن با معیارها و موازین بین المللی حقوق بشر افکنده و سپس به نقض این اصل بنیادین در دیگر نقاط دنیا ابراز نگرانی کنند.